חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לוי נ' באג מולטיסיסטם בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות כפר סבא
15387-09-10
2.3.2011
בפני :
דוד גדול

- נגד -
:
אברהם לוי
:
באג מולטיסיסטם בע"מ
פסק-דין

פסק דין

התובע רכש אצל הנתבעת מכשיר GPS (להלן – "המכשיר") כנגד תשלום של 109 $ .

התובע טוען בכתב תביעתו כי מיד עם תחילה השימוש במכשיר התחוור לו כי המכשיר לא תקין, שכן חרף הטענתו למשך יום שלם הסוללה מתרוקנת לאחר שעה של עבודה.

כן טוען התובע כי, חרף העובדה שהמכשיר נמכר לו כחדש חלק מהלחצנים אינם מתפקדים כנדרש.

התובע מסר את המכשיר לתקון ביום 3.12.09 והנתבעת השיבה לו את המכשיר בטענה שהוא תקין.

חודש לאחר מכן ביום 2.1.10 הכניס את המכשיר לתיקון חוזר ושוב הוחזר המכשיר בטענה שהוא תקין.

ממשיך התובע וטוען כי לפני שנטל את המכשיר הפעם השלישית הוא ניסה להפעילו בנוכחות מנהל החנות אך הניסיון נכשל.

התובע פנה לנתבעת ובקש להחליף את המכשיר למכשיר חדש או לחילופין להשיב לו את כספו.

הנתבעת סירבה והוא פנה לעזרתו של עו"ד מטעמו, עו"ד אוטצ'י, גם התערבותו של האחרון לא הועילה לתובע לכן הגיש כתב תביעה זה שבו הוא עותר להשיב לו את סכום הרכישה של המכשיר, שכ"ט עו"ד בשל הצורך לפנות לנתבעת בכתב, כן שכ"ט בשל הגשת כתב תביעה זה, עוגמת נפש, והפסד ימי עבודה.

הנתבעת טוענת כי, ברשותה אסמכתאות לשתי פניות למעבדה וכל פעם המכשיר נבדק ונמצא תקין.

כיוון שכך מבקשת התבעת כי אורה לתובע להשיב לה את המכשיר ע"מ שתוכל להעביר אותו לבדיקה במעבדה חיצונית בלתי תלויה.

כן טענה ב"כ הנתבעת, כי לא יתכן לתבוע עבור מכשיר שעלותו 109 $ סכום של 6,500 ₪ .

בענין זה דעתי כדעתה של ב"כ הנתבעת עוד קודם שאני נכנס ללבן את הנושא לגופו.

המחוקק הקים את רשת בתי המשפט לתביעות קטנות במגמה שהצדדים לא יהיו מיוצגים ע"י עו"ד.

האזרחים מתבקשים להמציא טיעוניהם ללא נוכחות עו"ד והכל כדי שהדיון יהא זול ופשוט.

משכך, אם החליט התובע לפנות לעו"ד דווקא מחד ומאידך להמשיך במסלול תביעות קטנות, כל הרכיבים הקשורים לתשלומים ששילם התובע לעו"ד אוטצ'י באשר לתביעה לעיצומה מכתב התביעה עולה כי התובע תושב כפ"ס ומתגורר לא הרחק מחנותה של הנתבעת בקניוןG שם גם מסר את המכשיר.

לטעמי לפחות בפעם השניה כאשר התובע שב והתלונן על כך שהמכשיר לא נטען, לא היה צורך לשלוח אותו למעבדה, אלא לנסות ולהטעינו בחנות ולקרוא לתובע לחנות ע"מ לבצע בדיקה בנוכחות המנהל או האחראי באותה שעה.

אני מניח כי הטענה נכונה ע"י אנשי החנות והשארת המכשיר במצב טעינה עד בואו למקום בשנית, באותו יום או למחרת, היה חוסך זמן, אי הבנה והוצאות מיותרות.

יש אך להצטער כי הליך זה לא ננקט וכך הסתרבלה ההתנהלות שהביאה למה שהביאה.

בנסיבות אלו אני סבור שכנגד החזרת המכשיר לנתבעת של כל אביזריו, תשלם הנתבעת לתובע סך של 450 ₪ והוצאות משפט בסך של 200 ₪.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>